Arbeid en dagbesteding

Bij Omega Groep vinden wij het belangrijk dat de cliënt zijn talenten kan ontplooien en een zinvolle daginvulling heeft. Via ons “JobPoint” komen cliënten bij Omega Groep binnen. De loopbaancoaches van JobPoint denken met de cliënt mee om de beste plek te vinden om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Voor een deel zijn dat werkplekken die onder Omega Groep vallen maar ook worden via jobcaoches van Omega Groep cliënten geplaatst en begeleid op diverse werkplekken.

Werkplekken die onder Omega Groep vallen zijn:

 • Bakkerij de Verwennerij in Zwolle
  Bij de Bakkerij in de wijk Westerholte in Zwolle werken cliënt-medewerkers en medewerkers van Omega Groep samen om kwalitatief goede en eerlijke producten te bakken en te verkopen. Deze producten worden met zorg bereid. De medewerkers leren hier de kneepjes van het vak onder leiding van twee bakkers of van de verkoopmedewerkers in de winkel. Meer informatie vind je op de website:
  www.bakkerijdeverwennerij.nl
 • Grand café ’t Getij in Lelystad
  Zowel in de keuken, achter de bar als in de bediening werken ook hier mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en medewerkers van Omega Groep samen om de gasten op een professionele manier in een sfeervol restaurant te verwelkomen. staan natuurlijke producten op de kaart die met zorg en aandacht worden bereid. Meer informatie over het Grand café vind je op hun website:
  www.tgetij.eu.
 • Restaurant de Handschoen in Zwolle
  In Zwolle Zuid is het prachtige restaurant De Handschoen gevestigd. In deze klassieke boerderij biedt Omega Groep werkplekken voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De cliënt-medewerkers leren hier het horeca vak van de chef-koks en de gastheren en gastvrouwen van Omega Groep. Omega Groep biedt hier werkplekken in de keuken, bediening en facilitaire dienst. Op deze locatie worden bruiloften, partijen en vergaderingen gehouden. Meer informatie is te vinden op de website van de Handschoen:
  www.dehandschoen.nl

 • Mennoos Kookerij in Groningen
  Mennoos Kookerij is gevestigd in het Menno Lutterhuis aan de Paterswoldseweg 267 in Groningen. In een ongedwongen sfeer biedt Mennoos Kookerij hier lekker eten en drinken, lunch/warme maaltijd. Geen klassiek diner ’s avonds, maar toegankelijke gerechten die door de cliënt-medewerkers en de professionals van Omega Groep met passie en voor een betaalbare prijs voor de gasten worden bereid. Voor actuele informatie kun je terecht op: http://mennooskookerij.nl
 • Flevo Fiets in Emmeloord
  Aan de Zeeasterstraat 23 in Emmeloord is een fietsenzaak waar naast de verkoop van fietsen ook fietsen onder begeleiding van gediplomeerde fietsenmakers worden gerepareerd. De fietsenzaak is in april 2013 geopend en wordt al steeds meer een begrip in Emmeloord. Een mooie leer/werkplek binnen Omega Groep voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  www.flevofiets.nl
 • Individuele jobcoaching via Studio JobPoint:
  Bij Omega Groep werkt een aantal jobcoaches met een uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt die kunnen helpen bij het zoeken van een werkplek, eventueel buiten Omega Groep. Ook kunnen ze vervolgens op deze werkplek begeleiden.
 • Jobpoint vestigingen: Op diverse locaties in Groningen, Overijssel en Flevoland heeft Omega Groep Jobpoint vestigingen. Op deze werkplekken kunnen diverse activiteiten ingezet worden zodat de talenten van ieder individu ontdekt kunnen worden. De begeleiders van Omega Groep helpen je hierbij. De website geeft een idee van wat de medewerkers van Omega Groep hier maken en verkopen:
  Activiteiten die hier plaatsvinden kunnen zijn:
  • Houtbewerking;
  • DTP;
  • Tuinonderhoud;
  • Klussen in opdracht van particulieren en bedrijven;
  • Upcycelen van meubels en dergelijke;
  • Decoraties voor in huis en in de tuin;
  • Werken in het naai- en borduuratelier;
  • Creatieve activiteiten

 • HIP vestigingen: Op de Assendorpenstraat 34 in Zwolle en de Kerkgracht 4 in Almere zijn de winkels van HIP. De producten die in de werkplaatsen van JobPoint worden gemaakt worden hier onder begeleiding van ervaren verkoopmedewerkers van Omega Groep verkocht. Naast de werkplaatsproducten verkoopt Omega Groep hier ook unieke handgemaakte producten die elders worden ingekocht. 

 • Dynamiek in Almere
  Boven de winkel van HIP in Almere zit het naai- en kunstatelier Dynamiek van Omega Groep. Hier worden in een rustige omgeving diverse producten gemaakt welke in de winkel van HIP worden verkocht. Op de naaimachine worden onder deskundige begeleiding knuffels, kinderschorten, tassen en kleding gemaakt. Op de borduurmachine worden onder andere handdoeken en slabbetjes van een naam of decoratie voorzien. Daarnaast worden bij Dynamiek schilderijen en ansichtkaarten gemaakt die eveneens in de winkels van HIP worden verkocht.

 

Mensen die bij Omega Groep aankloppen voor arbeid of dagbesteding hebben meestal een beschikking van de gemeente in het kader van de WMO of een indicatie dagbesteding begeleiding groep van het zorgkantoor.

 • Voor vragen en aanmeldingen rondom arbeid en dagbesteding kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.